Hallerbos 2018 (Deel 1)

Het Hallerbos… elk jaar opnieuw is het een zalige ervaring om het paars blauwe bloementapijt van de hyacinten te zien.

Er zijn nog meer bossen die dit kleur spektakel aanbieden (het Neigembos bijvoorbeeld), maar het Hallerbos is echt wel het mooiste én met de meeste bloemen.

Vòòr de paarse hyacinten groeien is het bos bedekt met een wit tapijt van de bosanemonen. (Dit jaar waren er uitzonderlijk veel witte bloemen) Dat is ook een heel mooi spektakel om te zien, maar dit blogje gaat over de paarse bloemekes. Volgend jaar wil ik de witte bloemekes wel eens doen, dan ben ik met pensioen en heb ik tijd zat 🙂

Als je een fotoshoot wil doen van de paarse bloemen, dan ben je als fotograaf ‘verplicht’ om heel vroeg te gaan, nog voor de zon op is, moet je ter plaatse zijn. Dan heb je volop de gelegenheid om een schitterende zonsopgang mee te maken in dat bos. In het zachte ochtendlicht is het bos op zijn mooist.

Ik verklap je een geheimpje… Als je het bos binnengaat, ter hoogte van parking 10, dan ben je op echt wel de beste plaats om de eerste zonnestralen die het bos oplichten te zien. Met wat geluk heb je mooi, warm ochtendlicht… Enne… dan kan je dag niet meer stuk hoor 😉

Als je het Hallerbos en het blauwe hyacinten tapijt wil zien, ga dan op een weekdag, zeker niet in het weekend, want dan kan je daar over de koppen lopen…

FYI: Alle foto’s in dit logje zijn gemaakt met een 100/400mm telelens, een statief is niet gebruikt.

 

De dag begint… het ochtendgloren verkleurt Janneke maan !

 

Janneke maan

Het ochtendgloren

streelt warme pasteltinten

aan Janneke maan

 

 

 

 

De zon kwam op om 6u40… De eerste zonnestralen maken het bos wakker

Overal rond ons horen we geritsel, gefladder én het gezoem van vliegende insecten begint…

Wat een heerlijke rust en vrede in deze momenten… zalig vind ik !  zen momentjes, wees maar gerust 🙂

 

 

 

 

Na een paar minuten, het was hier ongeveer 7u, brak de heel lage zon geheel door de ochtendsluiers… het bos straalde in een warme gloed !

Het ochtendrood voelde aan als pure lente magie !

 

 

Omdat je niet van de hoofdpaden mag afwijken (je mag de bloemen niet vertrappen) is een lange telelens heel goed geschikt om kleine licht tafereeltjes die 10 meter verder zijn, te fotograferen. Met een lange telelens ‘close ups of macro’ foto’s maken is dus heel goed doenbaar.

 

Ochtendlicht

Een klein groen plantje 

geniet van de morgen dauw

in het ochtendlicht

 

 

 

Een paar minuten na 7u werd het ochtendlicht fenomenaal mooi !

Als je dit gouden licht aanschouwt… dan ben je als fotograaf in het Walhalla der fotografie beland hoor 😉

De zotte morgen – Zjef Vanuytsel  (klik hier voor een niet zo bekende versie van Zjef’s mooiste lied)

 

 

 

Et voila, we zijn weer aan het eind van dit logje gekomen.

‘k hoop dat je genoten hebt van mijn Hallerbos fotografie en de haiku woordjes van eigen kweek.

Wordt zeker nog vervolgd…

Opmerkingen of commentaren zijn steeds welkom  cool. Alvast bedankt voor je commentaar smile

Salukes, en graag tot ziens in ’t volgende blogje…

We zien dan nog wel over welk onderwerp en wanneer hé laughing

 

Dirk

 

32 gedachten over “Hallerbos 2018 (Deel 1)

 1. …mooi Dirk, het wordt even wennen…mijn blogwerk staat op een laag pitje en zal omwille van de ‘goesting’ zo blijven. Dat wil niet zeggen dat ik jullie niet meer bezoek maar denk aan het ‘pitje’, er zijn redelijk wat andere zorgen die mijn leven kruisen…groetjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aftellen doe ik niet hoor 🙂
   Op mijn werk mag ik me nu fulltime bezighouden met een leuk én nuttig project dat me echt professionele én creatieve voldoening schenkt én mijn (weldra) ex collega’s een efficiënt werkende controle-meet tool zal geven, dat hun repetitief terugkerend werk merkbaar zal vergemakkelijken. Ik ga daarvoor nog elke dag met plezier werken hoor 🙂

   Like

 2. Dirk, ik merk dat ook uw verhuis goed geslaagd is. Welkom dus bij WordPress. Het is voor iedereen even wennen natuurlijk, maar u zal merken dat WP heel wat mogelijkheden biedt aan fotobloggers.
  Heel mooie foto’s zijn dit van deze prachtige bloemen in het Hallerbos. Toevallig heb ik voor morgen ook een foto klaar staan van boshyacinten, (al is die in een ander bos genomen en niet ’s morgens vroeg). Ik fotografeer ook heel graag bij ochtendlicht, maar dat bed uit geraken is telkens een probleem. :-/
  U hebt alvast, bij ochtendgloren, deze paarse bloemekes op schitterende wijze in beeld gebracht.

  Geliked door 1 persoon

 3. aha, nu lukt het hier toch om reacties te plaatsen. Ik vind deze foto’s van het Hallerbos heel erg mooi. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar wie weet?

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Dirk,
  eerst even een vraag. Bij andere wp’ers kan ik een volg knop gebruiken en dan krijg ik de nieuwe alerst in de mail maar bij jou zag ik alleen volgend staan en had die ook gebruikt echter…. ik krijg geen updats van je site!!! Kan je niet ergens een volgknop neerzetten (vanuit je beheer).

  Maar dan je foto’s. Je hebt vaker dit soort foto’s laten zien en dit hallerbos spreekt echt tot de verbeelding. ik ben er nog nooit geweest maar zou dit heel graag eens willen doen. Prachtig zo’n knalblauw tapijt!!!!
  Groetjes, Helma

  Like

  1. Hallo Helma,
   ik dacht toch dat er een “volgen” knop op mijn wordpress staat, want ik heb ondertussen al 15 of meer ‘volgers’…
   Wat het Hallerbos betreft, dat kan geregeld worden hoor. Als je volgend jaar een midweek vakantie in Halle plant, ergens in april, dan kunnen we samen met jouw en mijn wederhelft er een leuke foto dag van maken. Tijdens het weekend moet je daar zeker niet komen, want dan is het echt mega druk. Denk er eens rustig over na. Groetjes, Dirk

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s