IJSLAND (DEEL 45) – Geothermisch gebied aan de vulkaan LEIRHNJÚKUR

We onderlijnen vandaag een historisch (electronisch) schrijven… Het zijn nu echt de laatste levens weken van onze oude vertrouwde (soms vervloekte, nukkige, onhandelbare, onbereikbare…) Skynet blogs… Vandaag kreeg ik een mail van het Skynet team, dat het Skynet blog platvorm vanaf 31 mei 2018 niet meer toegankelijk is voor het publiek. Eigenaars van een blog hebben nog wel toegang tot de beheersinterface van hun blog(s). Vanaf 30 juni 2018 wordt de blog stekker er finaal uitgetrokken. Awel ja… Na 15 jaar blogs… Het doet wat met deze blogger… Er wordt wel de mogelijkheid geboden om onze blog(s) te exporteren naar onze pc (mét behoud van alle inhoud, reacties, tekst en foto’s) en dit geheel dan te exporteren naar een (gratis!) WordPress blog platform.

Maar allee ja, laat ons eerlijk zijn, dit Skynet blog platform was reeds een tijdje min of meer klinisch dood, (Lees: Het maakt niet genoeg winst meer voor de moeder firma), dus wordt het geheel afgestoten… De winst balans moet en zal in evenwicht blijven. Dat die moeder firma nu juist mijn werkgever is, dat geeft me wel een ietwat bittere nasmaak… embarassed

Nu ja, wordpress, ik weet het nog niet. ‘k heb wel al begrepen dat die gratis versie erg rudimentair is, ik heb echt geen zin om daar nog uren en uren aan te programmeren om iets te maken dat me aanstaat, laat staan dat ik wil betalen (voor een versie met meer mogelijkheden) voor iets dat overal gratis aangeboden wordt.

Wat zal het worden ??? WordPress , Blogspot , Aminus3 ?  Dat ik het nog niet weet… We zullen wel zien hé

Noot: Het stoort me ergens, dat ze hier alle skynet-bloggers het mes op de keel zetten om te veranderen. Terwijl hier redelijk veel van de ouwe getrouwe bloggers min of meer digibeet zijn… oudere mensen,enz… die niet echt weten waar Abraham zijn digitale mosterd vandaan haalt… Maar toch hun verhaal kunnen brengen op een simpele skynet blog wijze… Juist Die mensen worden hier nu voor schut gezet… DAT stoort me echt in dit blog-stop verhaal ! embarassed

 

Enfin soit… We wandelen nog even over het wonderbare geothermisch gebied aan de voet van de vulkaan… Ruik je de rotte eieren al ? tongue-out.  Om alles scherp te hebben van het begin tot het einde van de foto maak ik gebruik van de “hyperfocale afstand”. Google weet daar alles van , dus ! wink   Er zijn talloze gratis Hyperfocal apps voor op je smart phone (Baai de wee, ik gebruik Hyperfocal Pro)

BD__D9D6119.jpg

 

 

 

 

 

Soms is het landschap zo waanzinnig uitnodigend dat het bijna smeekt voor een spiegeling !

Het pruttelend blauwe zuurwater in de vorige foto veranderd nu in blauw dooraderde ogen van een of ander mythisch wezen

 

Wezens

 

IJsland smeekt me echt

om haar mythische wezens

levend te maken

BD__D9D6119_Mirror_StrangeInsectEyes.jpg

 

 

 

 

Een stralend blauwe hemel met witte schaap wolkjes… een zeldzaamheid in IJsland !

Het heldere polair blauw contrasteert heel mooi met de waanzinnige kleurenpracht op de grond. Tel hier de immer rokende geisers bij op en je bent echt in een andere wereld verzeild … Soms moet je echt in je ogen wrijven… droom ik nu ?? of is dat echt ??  Zo onwaarschijnlijk mooi is het daar laughing

BD__D9D6124.jpg

 

 

 

Zwavel

 

Giftige zouten

en vulkaanzwavel stoffen

zijn dodelijk mooi

BD__D9D6126.jpg

 

 

 

 

De stoom dampen van een blauwe modder pruttelende geiser voelen echt niet heet aan… Je moet natuurlijk niet in die pruttelende modder put vallen want dan wordt je gegarandeerd levend gekookt ! Er zijn leuker manieren om dood te gaan hé ? wink Dit land blijft me verbazen !

BD__D9D6128.jpg

 

 

 

 

Et voila… we zijn weer aan het eind van dit IJsland blogje gekomen.

 

‘k hoop dat je genoten hebt van mijn IJsland natuur fotografie en haiku woordjes van eigen kweek .

 

Opmerkingen, tips, commentaren, enz, zijn steeds welkom  tongue-out. Alvast bedankt voor je commentaar kiss

 

Salukes, en graag tot ziens

Dirk

 

13 gedachten over “IJSLAND (DEEL 45) – Geothermisch gebied aan de vulkaan LEIRHNJÚKUR

 1. Prachtige foto’s. met voor mij als absolute topper “Wezens ” Dirk.
  Het is natuurlijk best wel vervelend, dat Skynet er mee stopt.
  Zelf zit ik nu 8 jaar op WordPress, en dat bevalt mij prima.

  Like

 2. had het al gelezen bij enkele andere skynetbloggers
  blogspot is eenvoudig vind ik, maar t is natuurlijk even aanpassen
  gelukkig kunnen jullie deze blog nog overbrengen
  bij seniorennet kon dat niet toen ik naar blogspot verhuisde, maar eigenlijk heb ik nooit achterom gekeken
  machtig mooie foto’s hier
  indrukwekkend, net zoals het landschap!

  Like

 3. WordPress rudimentair, het is poepsimpel! Zelfs ik ben overgestapt van skynet naar WP in 2009 en dat zonder problemen en ik ben er nog heel blij mee vandaag. Geen zo’n gedoe als bij skynet om een log te maken. Blogger daar moet je om commentaar te geven ik weet niet hoeveel prentjes met auto’s, stoplichten of bruggen aan duiden pffff. Dat hangt soms mijn keel uit om mijn blogvrienden te bezoeken. Animus kan je denk ik alleen één foto per keer kwijt met heel beperkt tekst. Een specialist ben ik ook niet hoor. Ze zijn wel straf om de blog te sluiten op een zo korte termijn maar ja we kennen dat bedrijf, sorry ben er al lang met alles weg, internet, telefoon, gsm enz., ik heb gezworen nooit meer.
  Over naar je foto’s daar doen we het allemaal voor. Ze zijn weer super mooi en dat blijft genieten. Spectaculaire kleuren!

  Like

 4. ‘k Sluit mij aan…, veranderen is elke keer weer moeilijk. ‘k Vind het geen uitdaging… Al het bekende vervalt, weer eens (sic!)…
  Jouw logjes blijven super, Dirk, ook op een ander, zeker weten… !
  Lie(f)s.

  Like

 5. ach dirk je mooie plaatjes verdienen een mooi blog 🙂
  ik zit al jaren bij blogspot en vind dat écht tot nu toe het fijnste bloggen.
  “prachtige” kunst tover je hier weer man… ben er van onder de indruk

  Like

 6. De IJslandfoto’s vervelen me nooit: wonderbaarlijk mooie en goede foto’s!
  Hopelijk vind je snel een goed blogplatform. Blogspot bevalt mij goed, maar het is persoonlijk.
  Hartelijke groet, Zem.

  Like

 7. Hoi Dirk,
  wat een gedoe met dat platform op skynet!!!
  Hebben ze ook nog een reden opgegeven waarom ze er mee stoppen?
  Hoe dan ook, het is best wel naar en ook erg lastig voor jullie.
  Je foto’s zijn weer plaatjes van beelden. In die tweede foto zie ik echt heel veel. Van engel, tot robot in het midden. Ik heb die foto echt heel gebiologeerd zitten bekijken en daar is echt onwijs veel in te zien. Echt een super mooie plaat. Uiteraard heb ik ook van je andere foto’s genoten 🙂
  Lieve groet, Helma

  Like

 8. Prachtige reeks maar binnenkort niet meer te zien.Ben ook niet zeker dat ik er inslaag mijn tekenblogs te redden,moet dan met veel tegenzin alle uitleg lezen en daar heb ik een hekel aan.Dus ik denk maar te verdwijnen met de noorderzon want over die computerskills beschik ik niet om een reddingsactie uit te voeren.

  Like

 9. Claude, Als je wil kom ik je wat helpen bij het maken van de backup’s van al je blogs en hoe een nieuwe blog op te stellen bij een betrouwbare provider zoals WordPress of Blogspot.com.
  Verdwijnen met de noorderzon = die skynet pipo’s gelijk geven. Je moet van je afbijten !
  Je hebt mijn telefoon nr hé… tot weldra

  Like

 10. Man, ik denk dat dit toch je beste beelden tot nog toe zijn van dit natuurgeweld. Wat een verzadiging in die foto’s.

  OT: je verwoordt perfect wat ik voel rond het skynet verhaal. Alhoewel ik blij ben dat ik de stap naar WordPress zette, het geheel is toch geavanceerder dan het klinisch dode skynet.
  Maar ik ben sinds jaar en dag skynet klant, en ze geven mij nog een extra reden om daar iets aan te veranderen nu ze de blogs niet meer ondersteunen. Een laatste stukje sympathie voor de organisatie ebt bij mij weg. In de winkel ben ik al telenet en mijn smartphone nam ik weg bij Proximus en stak in onder het Telenet abonnement van de winkel. Zo heb ik ze al een stukje gestraft voor het blog-verhaal, ik zie wel wat de toekomst brengt. Ik kies voor kwaliteit/prijs en meerwaarde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s