Ook nu en hier blijven we nog even in de natuur,
maar toch reizen we nog vlug eens van Asse naar het Keukenhof in Nederland. 😉
In deze blog maak ik graag sprongen in tijd en plaats, zonder enige logica,
Het tegenovergestelde van “ordnung muss sein !” koester ik, maar dat wist je al hé
Enfin soit, we gaan terug naar de kern van dit logje… : Bloemen 😉
Wie Keukenhof zegt, heeft het natuurlijk over bloemen…
‘k heb al veel bloementuinen bezocht en gezien
maar Keukenhof zit mét stip op de eerste plaats qua bloemenpracht én kleur
Het is schitterend hoe het zonlicht door deze fréle bloemenblaadjes straalt hé ! 😎
Hoe de kwekers het doen, om kleuren, vormen van een bloem te veranderen,
daar heb ik geen flauw idee van !
Deze geel/oranje/rood gekleurde tulpen soort leek wel op een vlammenhaard !
Petje af hoor bloemkwekers ! 😎
Brandende bloemen,
met blaadjes als vuur tongen
warm kreeg ik er van
Soms lijkt het wel, of bloemen met elkaar staan te praten !
Net als wij, mensen, die op de bus of trein wachten, samen een leuk praatje slaan (vind je niet ?)
Als kind fantaseerde ik graag over de “Klankentapper”, (Suske en Wiske, strip reeks Willy Vandersteen)
Een (puur SF) toestel (ontworpen door professor Barabas), dat de taal van bloemen/planten,
vertaalde naar onze mensentaal én omgekeerd ! 🙂
Stel je eens voor ! Met bloemen of groenten/planten/bomen kunnen praten…
een zalig idee hé 🙂
Nog een andere variatie op de vuurbloemen van 2 foto’s terug.
Bloemkwekers die zo’n bloemen/kleuren pracht kunnen creëren…
Die krijgen van mij een dikke bravo 😉
Naast de orchidee komt de narcis op de 2de plaats
in mijn persoonlijke BTT (bloemen top tien 😉 )
Dat wetende zal je dan wel begrijpen dat ik hier echt in mijn nopjes was
Wiegend in het gras
dansen narcis bloemetjes
met maagdelijk wit
Die broze schoonheid van een bloem…
is ze niet oneindig mooi ? 😎
Niet te verwonderen, dat een ruikertje bloemen,
onze mensen harten sneller doet slaan hé 😉
Deze wit/roos/rood gekleurde bloemen deden me denken aan … Carpaccio !
Nu word hij helemaal zot (zo hoor ik je nu denken)…
Maar vrees niet, ik leg je uit waarom ik hier dacht aan Carpaccio 😉
Een leuk dag verhaaltje in onze ‘Scheur Kalender met een hoek af’
is ergens blijven hangen in mijn achterhoofd 😎
Het verhaaltje ging over het ontstaan van het vleesgerecht Carpaccio.
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende
met een dressing van zelfgemaakte mayonaise, worcestersaus,
citroensap, melk, zout en witte peper.
Het gerecht werd bedacht in 1950 door Giuseppe Cipriani,
de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië.
Cipriani had vele beroemde stamgasten zoals Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.
Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veel geziene gast.
Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw, rood vlees eten.
Cipriani bedacht daarop de carpaccio–schotel.
Hij noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio,
van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië.
Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rode en herkenbare wit/geel
dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte.
Tot op de dag van vandaag staat de carpaccio-schotel op het menu van Harry’s Bar
(nu gerund door zoon Arrigo Cipriani).
Een leuk weetje hé ? 😉
Gewapend met een 100mm macro lens,
vind ik het zalig om eens diep in een bloem te duiken 🙂
Eens ik begin met de macro lens,
dan is er geen houden meer aan 😉
Dan zie ik overal leuke dingen om uit te proberen !
Macro fotografie is schoonheid zoeken in een wereld,
die je met het blote oog niet kan zien
(of je moet héél straffe ogen hebben natuurlijk ! 😉 )
Macro fotografie is steeds opboksen tegen grenzen…
Je kan de hele bloem scherp maken door gebruik te maken van focus-stacking,
maar daar had ik echt geen zin in…
Het “echte” manuele macro werk spreekt me nog altijd meer aan
dan de nieuwe digitale technieken (waar je echt wel veel meer mee kan doen hoor !).
Omdat je bij ‘ouderwetse’ macro technieken echt binnen krappe grenzen werkt,
blijft het een uitdaging om je beeld te vormen, wat moet scherp zijn,
wat mag niet wazig zijn, zijn de kleuren goed, wat met het bokeh ? enz, enz…
Ik hou van maximale lens opening (f2,8), dan heb ik natuurlijk een minimale scherptediepte…
In dat heel krap begrensde wereldje moet je echt wel heel creatief denken en werken,
en net dat, maakt het zo verdomd leuk om te doen 😉
Et voila, we zijn weer aan het eind van dit logje gekomen.
‘k hoop dat je genoten hebt van mijn macro & bloemekes fotografie,
én natuurlijk de nederige haiku poëzie woordjes van eigen kweek.
Opmerkingen of commentaren zijn steeds welkom .
Alvast bedankt voor je reactie, die waardeer ik ten zeerste
Salukes, en graag tot ziens in ’t volgende blogje…
We zien nog wel over welk onderwerp we het dan gaan hebben hé
Groetjes, Dirk
Geen schilderspalet kan dat aan, Dirk !
Goeie nacht,
Lie(f)s.
LikeGeliked door 1 persoon
Bloemenkleuren zijn overweldigend hé ?
LikeLike
wauw, dat is een overweldigende bloemenpracht en je foto’s ongelooflijk mooi
LikeGeliked door 1 persoon
Dank ja An 🙂
Als je in Keukenhof bent, dan weet je niet waar eerst te kijken !
LikeLike
Beautiful flowers. I also like the closeups a lot, where you can see the details even better.
LikeLike
Thanks Rabirius !
With a macro lens, you enter into another world. I love this little world
LikeLike
leuke weetjes en je maakt me hongering met de carpacio 🙂
nu zou een ijstulpje het wel erg goed doen op het menu Dirk 🙂
prachtige blommekes.. geniet van de zomer hé
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Dien. Heb zopas een (suikervrij) ijsje geproefd… lekker 🙂
Ik hoop dat de zomer wat minder warm wordt… tot 25 graden mag het voor mij, als het warmer is blijf ik gewoon binnen.
LikeLike
Je vondt het er dus niet over dat Keukenhof, daar heb ik wat schrik voor, dat het gewoon to much is.
LikeGeliked door 1 persoon
Genieten met mondjesmaat hé, dan kan je de hele dag blijven genieten 🙂
LikeLike
Suske en Wiske..
en Cipriani zouden hier jaloers op zijn Dirk
heerlijke tinten in deze reeks
groeten
LikeGeliked door 1 persoon
De kleuren in Keukenhof zijn overweldigend vind ik.
En natuurlijk, de zalige kleur weergave van de Fuji XH1 speelt zeker mee 🙂
LikeLike
Mooie opnames
Word je echt vrolijk van !
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Inge 🙂
LikeLike
Werkelijk hele fraaie opnamen Dirk, vooral de macro’s spreken mij erg aan.
LikeGeliked door 1 persoon
Macro doe ik dan ook het liefst. Jij ook denk ik:-)
LikeLike
Dat heeft inderdaad mijn voorkeur Dirk
LikeGeliked door 1 persoon
Zo is de keukenhof nog veel mooier.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je voor deze leuke opmerking Bas 🙂
LikeLike
Bloemen zijn ook echt voor deze tijd hihi….
Ik vind vooral je vele tulpenfoto’s erg mooi om te zien.
De stuifmeeldraden van de Lelies zie ik dagelijks (wat een verwend kreng hé) maar je tulpen vind ik echt onwijs mooi. Zoals eerder gezegd ben ik zelf nog nooit in de keukenhof geweest maar ik zie hier in de polders ook altijd onwijs veel en verschillenden velden emt bloemen 😉
Van jou serie heb ik weer even heerlijk zitten genieten 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Helma !
LikeLike
Even door ‘jouw’ tuin gewandeld, heerlijk, heb me laten verleiden tot GENIETEN 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Daar doen we het voor hé 😉
LikeLike
👍
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een prachtige kleuren, de details van die draden zijn echt heel bijzonder.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel voor deze leuke reactie 🙂
LikeLike
Wat een kleurenpracht.Ik kan er ook zo van genieten.Ongelooflijk welke kleuren en soorten men verkrijgt door kruising.Keukenhof is een par
LikeGeliked door 1 persoon
Bloemisten die bewust naar een bepaalde vorm en kleur werken dmv kruising, dat zijn echte tovenaars in mijn ogen 🙂
LikeLike
Prachtige foto’s in het kleurenhof en ze ruiken lekker ook!
LikeGeliked door 1 persoon
Hhhmm, ik hou van deze vorm van fotografie surrealisme…
De geur van kleuren in je neus voelen…
Zalig !
LikeLike
De laatste vind ik een mooie evenwichtige plaat.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Jan,
De kleuren van die foto vind ik ook top, zeker en vast door het meer omfloerste licht.
LikeGeliked door 1 persoon