Afscheid nemen…

De “feestdagen” zullen nooit meer zijn zoals vroeger…

Gisteren is mijn schoonmoeder, de moeder van mijn vrouw , de moeder van mijn schoonbroer en schoonzussen, oma van vele kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen (een vijfde achterkleinkind is op komst), in alle rust en vrede overleden…

Ze was 88 jaar geworden, nooit echt ziek geweest in haar leven. (Waar ik graag wil voor tekenen …)  De laatste maanden begon ze te sukkelen tot… tja… een opname in het ziekenhuis nodig was, toen ze zwaar was gevallen, na vele weken ziekenhuis volgde een opname in een rusthuis (omdat ze alleen niet meer verder kon), waar ze heel goed werd verzorgd. Haar geest bleef heel levendig en heel scherp tot op het einde. Maar als het lichaam niet meer mee wil of kan … tja, daar kan niemand nog iets aan doen hé ?

Mijn schoonmoeder was verzot op orchideeën en die bloeiden dan ook heel mooi op de rand van haar zon overgoten keukenraam (Hoe ze het deed, om die bloemen zo mooi te houden, was ons een raadsel !). Daarom droom ik haar deze mooie orchidee toe…

overlijden, orchidee,bloem

 

Het zal dus een tijdje stil zijn op dit blogje.

Als ik kan zal ik proberen jullie blogjes te bezoeken, maar nu hebben we andere prioriteiten die voorrang krijgen. Dat begrijp je wel hé ?

 

Niettegenstaande wens ik ieder van jullie een warm en super gezellig kerstfeest toe , met veel menselijke warmte en familiale/vrienden geborgenheid… en natuurlijk een vrolijk eindejaar en een goede start voor 2018 !

 

tot ziens

 

Dirk

 

15 gedachten over “Afscheid nemen…

 1. Afscheid nemen doet pijn… mooi dat je de orchidee levend houdt voor haar. Keep the good memories. Alsnog fijne kerstdagen Dirk, warme groetjes

  Like

 2. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder Dirk,
  Dit is geen kerst zoals je die zou willen vieren, wat een akelig lege plek zal ze geven,
  Fijn dat ze zo’n mooie leeftijd heeft mogen bereiken,
  een dikke knuffel voor jullie allen en heel veel sterkte gewenst

  Like

 3. wat een triest nieuws
  afscheid nemen komt altijd te vroeg, veel te vroeg
  in de warmte van de familiekring zullen jullie troost vinden
  elke orchidee zal oma zijn
  heel veel sterkte aan allen

  Like

 4. Triest nieuws… wij hebben 8 jaar geleden hetzelfde meegemaakt zo net voor Kerst, alleen was het bij ons heel onverwachts dat m’n moeder overleed.
  Sterkte gewenst aan alleen die haar lief waren.
  Groetjes.

  Like

 5. Iemand moeten verliezen doet pijn en maakt verdrietig. Maar de mooie herinneringen die jullie hebben aan je schoonmama zullen jullie zeker nog lang koesteren, Dirk, en zullen jullie moed en kracht geven.
  Veel sterkte toegewenst aan jou en je familie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s