Kester motorcross 2015

Kester motorcross editie 2015, was weer een groot motor feest.

De zon was van de partij, de grond extra natgeregend van het lente onweer van vrijdag  laatstleden.

Dit jaar was speciaal, het is namelijk de 50ste keer dat het Belgisch kampioenschap motorcross in Kester wordt gereden. Een hele rits oud wereld en nationaal kampioenen waren uitgenodigd, interviews voor radio en tv, je kent dat wel. Ere rondjes rijden (de oudste crosser was 70+ !!)

We (mijn toekomstige schoonzoon en ikke) hebben ervan genoten 😉

We stappen de eerste race’s binnen, het grote reclame bord achter de start is reeds bruin gespikkeld van de startende motoren.

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

Een “collega” fotograaf, gewapend met een flinke telelens neemt foto’s van jonge crossers die aan de startlijn de show komen stelen. Een lange telelens heb je bij zo’n sport gebeuren wel nodig,als je ‘dichtbij’ foto’s wil nemen. Die dag was ik gewapend met een 100/400mm f4, mijn (bijna) schoonzoon fotografeerde met mijn 70/200 f2.8. ’t was leuk, schoonpapa met schoonzoon samen op pad 😉

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

 

Het jonge crossers-geweld dat de show kwam stelen 🙂  Je had de bewonderende blikken van de jonge meisjes moeten zien 😉  Nu ja, met al die stoere binken 😉  (btw, ik stond 50meter verder te genieten van dat gebeuren… waar een 400mm lens goed voor is hé Stoer)

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

 

De obligatoire rituelen voor een cross van start gaat… nog wat informatie wisselen, de zenuwen kalmeren… de stilte voor de storm

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

 De crossers maken zich klaar voor de strijd… de spanning stijgt bij het aftellen, het bulderend lawaai van massa’s zware motoren gaat in crescendo ! Dat machtige geluid is puur onvervalste & onversneden rock & roll !

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

 

 Aan de overkant van de piste lag een frisse knaap in de zon te genieten van zijn pintje, de aftelling tot de start gaat door… de spanning stijgt !

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

 

 

Het lawaai is nu oorverdovend, alles tril en beeft, de geluidsenergie golven zijn overweldigend !

De laatste seconden voor de start, de motoren razen nu in machtige boventonen, het is voor ons een kippenvel moment ! De crossers zijn tot het uiterste gespannen, hun motoren tot maximum toerend opjagen tot het ijzeren hekken valt, dan spuiten ze weg, in een regen van modder en kluiten grond (dat alles en nog veel meer kan je lezen en zien in een later Kester blogje OnschuldigTong uitsteken)

 kester, motorcross, sport, sportfotografie

( Wordt zeker vervolgd)

11 gedachten over “Kester motorcross 2015

 1. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh dirk ik kan het geweld horen:-)
  wat ben ik toch blij dat ik dáár niet meer heen ga:-)
  maar het is prachtig om te zien:-)
  top.

  Like

 2. Zou er ook nog eens heen willen! Het is zolang geleden en eigenlijk vind ik dat wel leuk. In elk geval is jouw reportage vol kleur en gebrul van de motoren, ik zie het helemaal voor mij.

  Like

 3. Mooi dirk waar is de tijd dat ik met een gevaboxske er naar toe trok ……….6×9 zonder Téle ook met verwachtingen en ……………als ik dit resultaat zie Super Mooi Groetjes en blijven genieten ! Ps Geluk van die bijna schoonzoon die kan het zware materiaal dragen !

  Like

 4. Serieus ding die lens hopelijk lukt het zonder statief.Die met zijn pintje is duidelijk met zijn brommerke gevallen want zijn hand zit in het gips dat had Dirk weer gezien natuurlijk.We zijn er weer klaar voor om te racen het wordt weer spannend zie ik.

  Like

 5. …zo een lens is wel een ‘veilige’ oplossing voor dat soort werk Dirk…groetjes van rené

  Like

 6. Die lens is heel gemakkelijk uit de losse hand te bedienen Claude. Het ding weegt ‘maar’ 1,65kg. De ingebouwde beweging reductie (IS) (VR bij Nikon) geeft me een winst van bijna 3 stops ! Dwz, dat ik op 1/20sec op 400mm een scherpe foto kan maken. Met zo’n lens werken is puur plezier, amai ni. Maar ik geef graag toe, na een paar uur gaat deze lens wel redelijk zwaar wegen 😉

  Like

 7. Ik ben ook grote fan Dirk, één van mijn patienten is Jens Debruyne, doet het goed dit jaar, heb ook zeer genoten van je foto’s
  groetjes Geert

  Like

 8. Een geweldig spektakel en lang niet gemakkelijk om op de foto te zetten.
  Dit is wel ff wat anders dan macro maar ook dit gaat je goed af.
  Je moet hier snel zijn net als de motoren en je laat dan ook weer mooie details zien.
  Buiten je kleuren en de helderheid zijn ze ook weer mooi scherp.
  Top gedaan Dirk!
  Groetjes van mij,
  Helma

  Like

Reacties zijn gesloten.