Het kleine wereldje

Als je me vraagt wat macrofotografie nu juist betekend,

dan zou ik je waarschijnlijk antwoorden dat het een reis is…

een wereldreis die in je achtertuin of woonkamer kan beginnen

 

Macro is niet zomaar het kleine weergeven, neen , ’t is veel meer

Het steeds zoeken naar schoonheid bijvoorbeeld,

’t ontdekken van een subtiel zon verlicht bloemetje op een struik bijvoorbeeld

macro, macrofotografie, canon5d, 100mmmacro, natuur,bloem

 

Op zoek gaan hoe insecten tegen de wereld aankijken bijvoorbeeld… van die insecten, we zullen het nooit echt weten , maar met wat fantasie kan je veel meer ontdekken, dan met wat simpele koude logica.

macro, macrofotografie, canon5d, 100mmmacro, natuur,bloem

10 gedachten over “Het kleine wereldje

 1. ik hoop hier nog heel lang samen met jou op ontdekkingsreis te kunnen gaan …. en volgens mij (en daar ben ik heel zeker van) ben ik niet de enige die dat hoopt.
  Het is hier steeds weer vol verwachting uitkijken …. heel verwonderd stilstaan …. in al zijn eenvoud tot me laten komen …. en voelen hoe het me verwarmt …

  Like

 2. Ik was nooit zo een macrofanaat, maar de toestellen van tegenwoordig vereisen geen balg en omgekeerde lenzen meer om een degelijke macro-opname te maken. (het kan nog, maar moet niet echt meer).
  Macro is afdalen naar een nieuwe dimensie.

  Like

 3. Een mooie ontdekkingsreis is dat. Moet ik toch ook eens vaker doen.
  Ik vind de eerste foto het mooist. Daar zie je beter dat het om een straaltje zon gaat.

  Like

 4. De eerste maar ik vraag mij af of je met fotobewerking niet het onderste blaadje donkerder paars kunt maken zodat je echt het licht isoleert op één plaats doordat nu het onderste bloemblaadje te licht is loopt je licht weg langs de onderkant van je foto.je zou volgens mij op die manier een stabielere foto krijgen.

  Like

 5. Claude, via photoshop zou dat zeker gaan, heel vlug zelf. Maar dan stel ik mezelf de vraag: Ben ik dan nog bezig met fotografie of met een nagebootste digitale werkelijkheid ? Een mooie afdruk,waarvan ik weet dat de werkelijkheid anders was, daar voel ik me niet zo goed bij. Digitale nabewerking houd ik bewust tot een minimum, mijn streefdoel is om de foto ter plaatse zodanig te maken dat er weinig of geen nabewerking nodig is. Omzetting naar zwartwit valt hierbuiten natuurlijk 🙂 . Ben ik nu ouderwets ?? ‘k heb er geen flauw idee van. Ik probeer gewoon een goeie fotograaf te zijn, geen photoshop wizard. So simpel zit mijn logica daaromtrent ineen 🙂 Vriendelijke groetjes, Dirk

  Like

 6. Ik denk er net zo over,door het feit dat ik slechts 95 procent van de sensor benut moet ik wel de compositie besnijden omdat door de sensor het beeld niet overeenkomt met de genomen foto,voor de rest ken ik totaal niets van fotobewerking en vind ik net als jou dat je een foto zo puur mogelijk moet houden.Binnenkort zet ik een reeks foto’s op mijn blog van de zangeres Sofie als het management van Sofie hier mee instemt,ook hier zijn de foto’s puur.Dus Dirk we zijn gelijk gestemde zielen en zeker geen anacronismen uit een vervlogen tijd,we zijn mensen met een uitgesproken visie en we moeten dit koesteren,misschien brengt onze leeftijd meer wijsheid met zich mee,maar ouderwets nee hoor dat zeker niet!Onze logica is niet simpel wel gefundamenteerd,kortom we hebben principes die we koesteren en dat is goed.

  Like

Reacties zijn gesloten.