Met macro op zoek naar…

Wat ik nog meer in of op dat kleine struikje zag…

 

een klein spinnetje

Dat waarempel met dat bloemetje aan het spelen was

of is dat gewoon gezichtsbedrog ?

canon,cannon5dmk2,macrofotografie,natuurfotografie,natuur, insecten,180mm,

 

Deze vlieg kon met een ‘steekorgaan’ ongelooflijk diep in de bloem doordringen, om nectar ofzo op te zuigen vermoed ik. Toen ik wat korter kwam (heel traag…) om dat ‘steekorgaan’ beter te zien,vond de vlieg het welletjes en vloog weg. Op de foto zie je het niet, maar dat steekorgaan was zeker 2x zo lang als de vlieg zelf !  Ik heb ze het zien in-uitschuiven, net als een telescopische antenne.  Man man, de natuur heeft z’n zaakjes heel netjes voor elkaar.

canon,cannon5dmk2,macrofotografie,natuurfotografie,natuur, insecten,180mm,

 

De zware artillerie mag niet ontbreken 🙂

canon,cannon5dmk2,macrofotografie,natuurfotografie,natuur, insecten,180mm,

 

Deze rakker kwam echt heel kortbij, ’t zijn lelijke beestjes , ok. Maar wat een gratie en ongelooflijke elegantie dat die uitstralen !

canon,cannon5dmk2,macrofotografie,natuurfotografie,natuur, insecten,180mm,

5 gedachten over “Met macro op zoek naar…

 1. Schitterend vooral eerste twee omdat ze nagelscherp zijn en uitstekend van compositie.Je moet een ijzeren deduld hebben om dit voor elkaar te krijgen of kan jij soms communiceren met de insekten waardoor ze je even de gelegenheid geven dit te realiseren?

  Like

 2. Claude,
  Met een 180mm macroglas kan je van een respectabele afstand foto’s shooten hoor. Als ik deze lens op een crop-sensor kamera (canon 50D) schroef kan ik de brandpuntafstand met 1.6 vermenigvuldigen. Dan word een EF 180mm in feite een 288mm ! Bovenstaande foto’s zijn bijna vanop 1meter geshoot. Waarom zo’n grote brandpunt ?? Voor vlinders bijvoorbeeld… als je daar kortbijkomt met je lens, zijn ze huppeldada weg … zo zie je maar, een ‘ruime’ afstand tot je ‘object’ kunnen bewaren is soms heel handig. Maar let wel op, ’t zijn niet alleen voordelen hoor ! ’t Nadeel is dan ook, hoe groter de brandpuntsafstand (of de extra uittrek met tussenringen bijvoorbeeld) , hoe minder de scherptediepte… Fotografie is altijd nemen en geven. Geef links een beetje bij, dan verlies je rechts wat… Gewoon de gulden middenweg vinden is meestal het beste. Greetz, Dirk

  Like

 3. heb op men blogje je naam vernoemt hoop dat niet er vind anders moet maar melden
  ik ben eerlijk niet voor 180 mm maar goed hum dat komt omdat ik dichtbij werk zeker
  vlinders kan je makkelijk benaderen zei op juist uur haha
  wel zeer mooi macro vooral door het licht met of zonder flits dan zie ik nu niet onmiddellijk maar fraai afgewerkt
  groetjes antony

  Like

Reacties zijn gesloten.