Macro’s in ’t voorjaar

zonnebadende spinnen…

Wie zijn ze ?

Wat drijft hen ?

Waarom doen ze het ?

Wel, ik weet het niet, feit is dat deze flink uit de kluiten gewassen rakker er duidelijk plezier in had om zich door de zonnestraaltjes te laten strelen…  Het bladje waarop hij nestelde was niet groen meer, maar gelig tot diep oranjerood. Trok dat hem aan ?

macro, canon5dmk2, tuin, insecten, natuur, voorjaar, lente

 

Ken je dat ?… je zo lekker zalig lui uitrekken, dat kan zo’n deugd doen soms

Deze spin deed hetzelfde… 

En wie observeerde wie ?

macro, canon5dmk2, tuin, insecten, natuur, voorjaar, lente

 

 

Meneer bleef rustig lekker lui liggen. Naast hem zijn al een paar vliegen en ander vliegend of kruipend insectenspul voorbij gewaggeld of gekropen. Kode trok het zich niet aan en koesterde zich in het zonnetje.

macro, canon5dmk2, tuin, insecten, natuur, voorjaar, lente

7 gedachten over “Macro’s in ’t voorjaar

 1. …zijn dat nu stekels of haartjes Dirk,het is toch een beetje eng zo haarscherp, ben jij nooit bang ?
  groetjes van rené

  Like

 2. René, bang ben ik er niet (meer) van. Ik beweer nu ook weer niet dat ik het lieve beestjes vind, ik zal ze zeker niet gaan strelen ofzo 🙂 ’t is dankzij macro fotografie dat ik spinnen ben gaan opzoeken, weet je, ’t zijn eigenlijk fascinerende beestjes. Soms volg ik ze als ze hun web maken… ongelooflijk hoe snel ze dat kunnen, zonder fouten, al die zijdedraadjes komt uit hun achterlijfje… wonderbaar is dat. ’t is instinct zeggen ze, tja… moeder natuur heeft dat knap in orde gebracht, die evolutie enzo… mooi he ?
  Hun uiterlijk…tja, moeders mooiste zijn ze zeker niet. Daar heb ik het soms ook moeilijk mee, bijvoorbeeld als zo’n kanjer met al zijn kille ogen in mijn lens kijkt is het soms wel even slikken.
  Oh ja, zijn het stekels of haartjes ? ik denk dat het stekeltjes zijn, als je ziet op welke plaatsen die rakkers soms blijven hangen.

  Like

 3. Mooi werk alweer Dirk… Ik ga mijn macro eens wat meer proberen gebruiken bij de modellen… :p Geeft wellicht leuke effecten 🙂

  Like

 4. Brrr…. die ligt daar echt wel gelukzalig te zonnen, doet me denken aan onze kat, die kan zich ook zo languit rekken om geen straaltje zon te missen. Maar dat spinnen dat ook deden, wist is niet…
  Groetje,

  Like

Reacties zijn gesloten.